Teknoloji Haberleri

Akıllı Telefon Haberleri

Oyun Haberleri

Sosyal Medya Haberleri

Ads Top

Meta'nın Akıllı Saat Patentleri Ortaya Çıktı

Facebook, bünyesinde barındırdığı diğer sosyal medya platformları ile birlikte Meta adında yeni bir çatı şirkete bağlanmıştı. İşte son ortaya çıkan bilgilere göre Meta, akıllı saat modelleri için patent almış.

meta-akilli-saat

Facebook, Whatsapp, İnstagram gibi dünyanın en büyük sosyal medya platformlarını bünyesinde barındıran Meta, akıllı saat modelleri üzerine çalışmalara başlamış. Daha önce ortaya çıkan söylentilere göre Meta'nın 2 farklı akıllı saat modeli üzerine çalıştığı söyleniyordu. Ortaya çıkan patentlere göre bu söylentilerin doğruluğu kanıtlanmış oldu.

Ortaya çıkan patent belgelerine göre akıllı saatlerden biri Apple Wacth gibi oval köşeli tasarıma sahipken diğeri tıpkı Samsung Galaxy Wacth gibi yuvarlak bir tasarıma sahip olacak.

Meta Kameralı Akıllı Saatler Üzerinde Çalışıyor

meta-akilli-saat-tek-kamera

Sızdırılan belgelere göre Meta, üzerinde çalıştığı akıllı saatlere kamera eklemiş. Bu kameralar hangi amaçlarla eklendiği henüz bilinmese de Apple Wacth tasarımına sahip olan akıllı saatte sadece 1 adet kamera bulunuyorken, Meta'nın getirdiği önemli bir yenilik olarak ekranın akıllı saat gövdesinden kolaylıkla ayrılabildiği görünüyor. Böylece kamera açısını istediğiniz gibi belirleyebiliyorsunuz. Ancak tabi ki bu özellik sadece kamera için mi geliştirildi yoksa farklı alternatif kullanım seçenekleri de sunacak mı şu an için bilinmiyor.

meta-akilli-saat-yuvarlak

Meta'nın üzerinde çalıştığı ve patentini aldığı diğer akıllı saatin ekranında ise 3 adet farklı kamera bulunuyor. Bu 3 kameranın hangi amaçla kullanılacağı bilinmiyorken, uzmanların tahminine göre Meta bu modelle birikte Metaverse projesi için büyük bir adım niteliğinde bir özelliği kullanıcılarına sunacak.

Hiç yorum yok:

Blogger tarafından desteklenmektedir.