Teknoloji Haberleri

Akıllı Telefon Haberleri

Oyun Haberleri

Sosyal Medya Haberleri

Ads Top

Playstation'ın İlk Ve Son Hali

Sosyal içerik platformu olarak ortaya çıkan ve oluşturulan saçma sapan ünlülerin ilk ve son hali listeleriyle gına geldiğimiz listelerden farklı olarak bizde sizler için bir liste hazırladık. Ama bu listemiz öyle bir ünlünün son halini konu alıyor ki özellikle oyuncularımızın "neydi o günler be" diyeceği bir liste... Evet başlıkta da gördüğünüz gibi oyun dünyasında yeni bir çığır açan atası Atari'den koltuğu almış ve almakla kalmamış, adeta bu alan almış yürümüş bir platform olan Playstation platformunu geçmişten günümüze inceledik. Hadi buyurun listemize başlayalım.

1. İlk Playstation modeli şimdikinden oldukça farklı ve basit bir tasarımla piyasaya çıkmıştı. Özellikle Fifa 2000'deki sahaya UFO indirme olayı da unutulmayanlar arasında yerini alıyor.

PS 1

Ek olarak Playstation 1'in bu kasa tasarımına ek olarak biraz da modern bir yapıda olan ikinci bir tasarımı da bulunuyor.

PS 1

2. İlk modeli ile oyun dünyasında büyük yankı uyandıran Playstation efsanesi özellikle yeni modelinde oldukça büyük bir değişim gösterdi. Kasa yapısında adeta evrime uğrayan Playstation 2'de en çok sevilen oyunlar arasında ise Wining Eleven oldukça göze çarpıyor.


3. Popülerliğini kaybetmeden devam ettiren Playstation serisi Playstation 3 ile devam ediyor. Tasarımsal farklılık önceki modelde olduğu gibi bu modelde göze çarpıyor. En sevilen oyunları kesinlikle tartışılır ancak benim favorim her zaman Call Of Duty serisi olmuştur.

PS 3

4. Xbox'ın çıkmasıyla tahtı az da olsa sallanan Playstation, Playstation 4 ile yoluna emin adımlarla ve pahalı oyunlarla hız kesmeden devam ediyor. Allah'tan oyunların korsanlarını açmamızı sağlayan bir kaç zımbırtı çıktı da en azından bir oyun parasına daha fazla oyun oynayabiliyoruz. Şaka bir yana Nintendo Wii ve Xbox ile birlikte oldukça önemli bir yarış içerisinde Playstation, kasa tasarımında bu sefer oldukça keskin hatlara kavuşmuş. En sevilen oyununu bilemem ama GTA V bu platform için favorim.

PS 4

5. Şimdi bana diyeceksiniz ki "eee bizim PSP'miz nerede?". İşte burada. Oyun piyasasında özellikle akıllı telefonların çıkmasıyla yön değiştiren sektörde yer almak isteyen Playstation, tabi ki harika bir hamle yaptı ve Playstation Portable'ı piyasaya sürdü. PSP sayesinde hocalara telefonlarımızı değil PSP'lerimizi kaptırıyorduk. Tabi ki içimiz daha çok acıyordu. Ancak her şeye rağmen Sony burada da harikalar yaratmayı başardı. 


Hiç yorum yok:

Blogger tarafından desteklenmektedir.