Teknoloji Haberleri

Akıllı Telefon Haberleri

Oyun Haberleri

Sosyal Medya Haberleri

Ads Top

Activision'a Dava Açıldı

Son zamanların en çok satan oyun serilerinin başında gelen Call Of Duty serisinin geliştiricisi olan Activision'a dava açıldı. Şirkete açılan davanın asıl nedeni ise Call Of Duty: Black Ops II'deki oyun karakteri Jonas Savimbi...

Jonas Savimbi

Oyundaki Jonas Savimbi karakteri bilindiği üzere MPLA örgütü ile savaşan iyi adamlar arasında yer alan bir karakter. Hatta öyle ki oyunda bizlere yardımı da dokunuyor zatı muhteremin. Velhasıl kelam Jonas Savimbi karakterinin dava açılmasına neden olmasının ana sebebi ise gerçekte Jonas Savimbi isminde Afrika'daki Angola ülkesinde hükümet karşıtı bir hareketin önderi bir abimiz olması. Bu Jonas Savimbi abimiz ülkesinde politik bir yapıya sahipti ve UNITA adında bir grubunda lideriydi. 2002 yılında çıkan iç savaş sırasında hayatını kaybeden Jonas Savimbi abimizin ailesi ve avukatları oyundaki Jonas Savimbi karakterinin barbar bir yapıda olduğunu ve gerçek Jonas Savimbi abimize bir hakaret olarak algılandığını belirtiyorlar. Haliyle bu karakterin bedeli olarakta 1.000.000 € (biliyoruz okurken zorlandınız hiç uğraşmayın bir milyon euro) değerinde bir tazminat davası açmışlar. Activision tarafından bu dava hakkında yapılan açıklamada ise “Jonas Savimbi oyun içerisinde MPLA ile savaşan iyi karakterlerdendi.” ifadeleri kullanılmış.

Belki aranızda bilenleriniz vardır bu Activision şirketinin başına gelen ilk tazminat davası değil. 2014 yılında da Panama'daki Manuel Raiega tarafından benzeri bir şekilde dava açılmış ancak Activision haklı çıktığı için dava düşmüştü.

Hiç yorum yok:

Blogger tarafından desteklenmektedir.